beats by dre cheap

Điri, điri, šubidua

Ne sjećam se kad sam zadnji put subotom ustala u 8 i otišla u grad da obavim sve što je potrebno prije 10 sati. E pa jutros sam  to uradila. Fino otišla da registrujem auto, pa poslije da pijacu, pa poslije kući. I sve za sat vremena. Začas. Jest da se nisam naspavala, al' ću se komirati nekad popodne.

Nego ovaj post se možda mogao zvati Male kućne čarolije ili Kupujmo domaće jer hoću nešto da vam kažem glede deterdženata. Moja malenkost je tek nedavno otkrila DITINE proizvode, iako su na policama sto godina.

Nema to puno veze sa onim debilnim reklamama za Craft i Arix Softy koje predstavljaju čistu kopiju bjelosvjetskih reklama za deterdžent bez imalo inovativnosti, gdje se domaćica kune u svoj deterdžent i kako baš on pere najbolje. No bolje ikakva reklama, nego nikakava.

Naime, Tratinčica je isprobala sve žive stranjske deterdžente od Persila, Tide-ova i ostalih te skontala da recimo mrlje sa bijelih kuhinjskih krpa ne nestaju ako nećeš kupiti još vanish oxy action koji je valjda izmišljen kako još jedna u nizu mamipara, gdje srozaju kvalitet originalnog deterdženta da bi utrapili još jedan proizvod.

I tako istražujući, čujem ja da fini Arix, osim što stvarno miriše bijelo, dobro i pere. I stvarno je tako. Mrlje nestaju ko rukom odnesene. Onda čujem kako su krenuli u napad pa počeli da proizvode proizvode koji pariraju Domestosu = Craft i onim fu fu prskalicama za kupatilo i kuhinju tipa Mr. Muscolo Kitchen i Mr. Muscolo Bathroom a koji se kod njih zovu Blic. Plus imaju tako dobar miris lavande ili npr. limuna koji u kupaonici ostane dugo poslije pranja odnosno fufu-iranja :) Onda sam dobila uz Arix na promociji deterdžent za suđe sa mirisom šumskog voća...mmmm...Jedino mi se ne sviđa omekšivač koji sam kupila, zelene boje, ima miris od kojeg mi se povraća. Al uzimajući u obzir moje stanje, to nije ništa čudno.

I nakon mjesec dana upotrebe navedenih proizvoda mogu reći: Domaćice, kupujte domaće! Hem stvarno čisti, hem super miriše.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
21/07/2007 11:44