beats by dre cheap

Kako otići na odmor bez frke?

Kao malo dijete se radujem ovogodišnjem godišnjem odmoru.

Ove godine želim napraviti nešto drugačije, a to je pripremiti se na vrijeme. Od kako sam se udala, odlazak na bilo kakav odmor, uključujući vikend odmor, mi je uvijek prava noćna mora. Iz jednog jedinog razloga, a to je pakovanje, spremanje i kupovina, sve u zadnji čas.

Tako da dan prije padnem s nogu, obično se pakujem u 11-12 navečer, onda legnem, i naravno, ni ja ni muž ne možemo da se probudimo rano ujutro i krenemo na put. Onda putujemo po najvećoj vrućini, dođemo na odredište potpuno iscrpljeni, ako je u pitanju more, od kupanja nema ništa taj dan i tako dalje i tako bliže.

Ove godine imam plan. Već sam odabrala kupaći, cijelih sedam dana prije, sutra idem da ga kupim. Nadam se da će i muž uraditi isto. Putničko osiguranje ću da uplatim sutra, cijelih pet dana prije. Kozmetika i hrana-šoping će da legne u srijedu. Depilacija već obavljena, manikir nekad ovih dana, ali sigurno prije petka. Sutra zovem da zakažem termin. Osnovno pakovanje definitivno ima da obavim u četvrtak, ali prije toga ima da sastavim spisak stvari koje trebam ponijeti.

I jedna totalna novina koja je izašla iz brilijantnog uma mog muža. Idemo dan ranije, odmah poslije posla, i spavamo u Mostaru, da bi rano ujutro se zaputili na more. Našli smo relativno jeftini pansion, Mostar je prelijep kao i svake godine, jednostavno volim taj grad i noćne ljetne šetnje po starome gradu. Naprosto brilijantno.

Sve laganini.

Samo još da ispunim plan onako kako je zacrtano.

p.s. Imam jednu DVD preporuku. Naravno da je u pitanju ljubavni film, for girls only. Film se zove The Holiday i glumi Cameron Diaz. Cure, ne propustite, film je jednostavno divan. Al samo kad ostanete same, bez zajedljivih komentara koji mogu doći od muške strane. Jer ovo je jednostavno ljubavni film.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
02/07/2007 00:29