... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

24.10.2012.

Školegijum

Ako nist ečuli za ovu web stranicu toplo preporučujem da prosurfate, lajkate na fejsbuku i dobivate dnevnu dozu sekiracije o tome šta naša djeca uče u školama i šta se sve može naći u školskim knjigama. Svaka čast autorima stranice i ideji, a nama ostaje i dalje samo da se sekiramo kakve generacije se odgajaju.

http://www.skolegijum.ba/

18.10.2012.

Non-sexual fantasy

Twenty-twenty-twenty four hours to go I wanna be sedated
Nothin' to do and no where to go-o-oh I wanna be sedated
Just get me to the airport put me on a plane
Hurry hurry hurry before I go insane


Neki dan pričamo kako je jedna od nas čitala na nekom portalu za mame odgovore mama na pitanje šta je njihova neseksualna fantazija.

Jedna od mama je napisala da je njena neseksualna fantazija da zbog posla mora da ode na neki seminar par dana (to da ne bi osjećala krivicu), da na tom seminaru nema neku ulogu osim da sluša predavanja (da ne bi morala da radi), da seminar ne traje dugo (kako bi imala više vremena za sebe) i da joj sve to omogući da se konačno naspava.

Ma meni se čini da svaka mama ima tu fantaziju i sanja o tome da ode na put i da se naspava.

Ja sada nemam problema sa buđenjem u noći ali imam problema sa čupanjem cijelu noć jer moje dijete jednostavno pruži ruku i po cijelu noć se igra mojom kosom. O yeah, još uvijek spava sa nama u krevetu i o yeah to mi neda da spavam jedan dio noći.

I da, i ja zato imam tu fantaziju. I o yeah, meni se ta fantazija povremeno i ispuni, čak mogu reći u zadnjih par mjeseci počesto.

Ali kada ostanem sama u hotelskoj sobi ja ne mogu da spavam. Umjesto da zaspim u 10 i imam ful 8-9 ili 10 sati sna, ja ne mogu da spavam. Onda pišem postove, gledam filmove, serije, radim....Što ti je prokletstvo :)

Jedva čekam da dođem kući i da se naspavam.

Imate li vi neku neseksualnu fantaziju?15.10.2012.

Kuku lele na kvadrat

Od prethodnog posta pa do danas nikako ne mogu da prestanem da razmišljam na šta se svelo ovo naše društvo. Naravno tu su i predizborne kampanje i rezultati izbora i moje prve spoznaje šta znači predizborni skup jer sam se po prvi put zatekla, sasvim slučajno, na predizbornom skupu SDA i SDP koji su bili u Centru za mlade na Grbavici.

Kaže "u Svijetu" da ne može da vjeruje da ja pišem ovako negativno i depresivno o svemu a ja ne mogu da vjerujem da sam nekada mogla pisati pozitivno o ovome u čemu mi živimo i sa čime se borimo.

Obaram pogled kada mi priđe neko da moli za marku, kada mi potpuno sređena starija gospođa, u pravom smislu te riječi, priđe na pijaci i moli da joj kupim kilogram grožđa za hendikepiranog sina, kada vidim starog dedu kako u jednoj ruci nosi kesu hljeba koji je kupio a drugom rovi po kontejneru i vadi stari somun iz njega, kada vidim još jedan apel za pomoć za liječenje.

U meni ključa kada pročitam kako bezobzirni direktor Vodovoda izjavljuje da će biti dnevne redukcije i bez imalo stida u istoj rečenici kaže da imamo 70% gubitaka u mreži kao da je neko deseti kriv za takvo stanje.

Ili kada pročitam da GRAS plače da nema para a onda kada konkurencija u vidu Centrotransa kupi nova vozila i kaže "spremni smo da poboljšamo uslugu samo nam dajte priliku", GRAS odjednom kupi 10 nov novcatih kombi vozila, stavi ih u funkciju ali građani i dalje ne vide nikakvog poboljšanja jer su i dalje gužve i dalje kašnjenja i dalje neredovne vožnje. I u svemu tome bez imalo stida izađu na TV da kažu kako imaju oni i drugih problema i da mole građane za strpljenje.

Ili kada pročitam da se muzej zatvorio i da je konačno stavljen ključ na našu kulturu, istoriju ili povjest kako hoćete. I onda na TV izađe po ko zna koji put direktor Zemaljskog muzeja u kožnjaku u stilu GRAS-ovog revizora i kaže: Pa znate naš status je neriješen. Muzej koji u svom posjedu ima Hagadu i ko zna kakvu kolekciju starina koje čame po podrumima, da ne ponavljam tu priču koju sam već pisala, muka mi je i od same pomisli.

A gdje je tu Sarajevo stan, gdje je tu Sarajevo gas, gdje su u direktori ostalih  kulturnih institucija, javnih ustanova koje propadaju samo još nismo čuli javno za njihovo stanje.

I sada, nakon svega ovoga, predizbornih priča, biografija kandidata za općinska vijeća (iako oni nemaju nikakve veze sa ovim institucijama koje su na višim nivoima vlasti, ali ipak), sto posto sam sigurna da se na sva ova gore navedena mjesta  dreiktora namjerno postavljaju potpuno nekompetentni i nesposobni ljudi kako bi dovršili ono što je ratom započelo.

I nema tu nade da će biti išta bolje. Samo čekam dan kada nam vodu budu puštali dva sata dnevno, kada plina ne bude bilo a struja dosegne vrtoglave cijene po kilovatu, kada ne budemo smjeli izaći iz kuće zbog pasa lutalica i kada nam jedino kulturno uzdizanje bude gledanje turskih serija. Jedino se možda radujem potpunom raspadu sistema javnog prevoza jer je to dobro za zdravlje.

09.10.2012.

Kuku lele

U Kantonu Sarajevu ima 11.000 pasa lutalica.

Isporuka plina će biti smanjena na 1/4 i grijanje je pod znakom pitanja zbog velikih dugovanja Sarajevogasa prema BH Gasu. To znači da gasa ima ali, Bože moj, koliko para toliko muzike.

Osim noćnih redukcija, uskoro nas očekuju i dnevne redukcije. Gubici u mreži su veći od 70% što znači da vode ima ali iscuri iz sistema.

Gras je na izdisaju, kanalizacija ode u rijeke.

Sreća barem nam otpad redovno odvoze.

<< 10/2012 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1211123
online

Powered by Blogger.ba