... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

06.09.2011.

"Momci uradite nešto"

Na ovom blogu nekada se puno pisalo o košarci. Tratinčica nekako od svih sportova najviše voli košarku i svojevremeno je, prije i poslije rata, bila redovan posjetilac utakmica koje je igrala KK Bosna i reprezentacija.

Na ovom blogu se prestalo pisati o košarci kada je tim KK Bosne počeo svoj sunovrat jer nije bilo riječi kojima bi se mogao opisati stid i nemoć koju poštovalac ovog kluba osjeća naspram nastale situacije.

O utakmicama nacionalnog tima vođenog Nenadom Markovićem, pa poslije Sabitom Hadžićem se također nije imalo šta reći. Način na koji su se gubile utakmice je bio pokazatelj naše nemoći i djelimično ogledalo stanja u savezu.

Uđosmo nekim čudom na ovo Evropsko prvenstvo i ekipa na čelu sa Sabitom zvani "momci uradite nešto" uli nadu da bi možda nekim zalaganjem mogli proći u taj famozni drugi krug.

I ne prođosmo.

Realno, imamo grupu mladića od kojih svaki ima određeni kvalitet. Nikako ne mogu reći da je to tim autsajdera. Pa to su djelom dokazali. Zamalo ne dobismo Grčku. Rašutašmo CG i HR. Povismo rep pred Makedonijom. U čemu je fol?

Ma u stvari uopće nije sporno u čemu je fol. Naša ekipa je pokazala da fale dvije stvari: motivacija i organizacija. Jednostavno, niko se nije sjetio da je pored pojedinačno dobrih igrača potrebno imati i Trenera. Sabit zvani "momci uradite nešto" možda jeste trener ali ne i motivator, ne i taktičar.

Naši momci su pokazali kada se dobro nabriju mogu pobijediti. A nabrijavaju se sami, motiviraju se sami. Našim momcima niko nije rekao da su oni u stvari bili dužni ovom narodu pružiti dobru partiju i proći u taj drugi krug. Njima niko nije rekao da je poslije utakmice sa Hrvatskom narodu opet počelo srce da kuca za reprezentaciju i da mu je ulivena nada te da se jednostavno ne smije desiti da narod ostane razočaran. Niko im nije rekao i njima je jednostavno bilo svejedno.

Ovo Evropsko dođe i prođe. Doći će opet nove kvalifikacije, mi ćemo imati opet istu ekipu, opet prosječnog trenera i opet nećemo proći dalje. Možda će nam se ukazati prilika, ali ćemo nju prokockati jer nismo dobro plaćeni, nismo dobro moivisani i jer nam je svejedno.  Za narod nećemo igrati jer ko šljivi narod koji gori da vidi ekipu koja gine na terenu za nacionalnu stvar.

A KK Bosna? Taman kad smo na kraju protekle sezone mislili da smo dotakli dno, uprava KK Bosne je ukazala povjerenje Sabitu zvani "momci uradite nešto" koji je u ovoj sezoni preuzeo KK Bosnu. Dakle, uvijek može gore.

<< 09/2011 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1293497
online

Powered by Blogger.ba