... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

28.06.2010.

BlogUnited

Kao sto je već najavljivano na burek blogu, ovih dana je konkretizirana ideja o prvom okupljanju blogera Bosne i Hercegovine.

'Prvi susret BH bloggera – BlogUnited' održat će se u Tuzli, u bašti Teniskog kluba 'Zmaj od Bosne' (preko puta Hotela 'Tuzla') 17. jula 2010. godine s početkom u 21 sat. Organizatori prvog skupa blogera BiH su: burek.blogger.ba, blob.blogger.ba, tratincica.blogger.ba i zijancerka.blogger.ba

'BlogUnited' je susret po uzoru na događaje slične u svijetu kao što su SXSW u SAD ili LeWeb u Evropi ili BlogOpen u Srbiji. Smatramo da su i blogeri u BiH postali jako bitan sloj društva odlučili smo se za susret. Blogeri se na jedan način bave i građanskim novinarstvom, a na njih se nerijetko poziva i kao na izvor informacija. Na zapadu su blogeri danas veoma važni, te se sve veći broj korisnika interneta okreće njima kao bitnom  (ali i drugačijem) izvoru vijesti, a to i kod nas postaje praksa. Ugovoreni susret je izvrsna prilika za upoznavanje blogera, odnosno ljudi koji nesebično svoje tekstove objavljuju na blogovima i dijele informacije i svoj pogled na svijet s drugima.

 
Karakter susreta:

Prvi susret bh.bloggera „BlogUnited'01“  je skup poluotvorenog tipa. Bit će ovo prilika da se bh. blogeri, kao 'moć alternativnih medija', obrate proglasom medijima, predstave javnosti i tako ukažu na značaj bloga.

Za prvi susret je planirano da kao događaj po svom sadržaju bude neformalan, u cilju razmjene iskustava, ideja i uspostave saradnje među učesnicima. Formalni dio je zamišljen sa ciljem usaglašavanja „Proglasa bh.bloggera“ kojim će se učesnici obratiti javnosti. Organizaciona politika je liberalna u smislu otvorenosti za ideje, sugestije i saradnju za sve one koji žele da pomognu ili da se izraze. Ukoliko se ukaže potreba, vodiće se razgovori i o drugim temama koje su relevantne za blogosferu.

Na susretima planiramo prirediti skromnu zabavu na kojoj ćemo imati priliku da jedni druge upoznamo, razgovaramo, ali i da se dogovorimo o našem daljnjem djelovanju. Težnja organizatora je da BlogUnited postane tradicionalan, a da naredni susreti pored foruma, sadržavaju i predavanja. Za sve blogere pripremljena je besplatna zakuska i piće.

Planirano je da svaki susret bh.bloggera bude propraćen i humanitarnom akcijom. 

Uslov za učešće:

Jedini uslov za učešće na susretu bh.bloggera je vođenje bloga, bez obzira na sadržaj ili na kojem ga servisu objavljuju. Prema tome, blogovi mogu biti vođeni ili u okviru lične webstranice ili preko blogerskih servisa kao što su blogger.com, blogger.ba, blog.hr, bloger.hr, blog.rs, mojblog.rs i dr.      Forma izražavanja na blogu nije ograničena, pa blogovi mogu biti tekstualni, fotografski, video, audio ili kombinacija dva ili više pomenutih načina izražavanja ili (ukoliko se pojavi) neka nova forma.

Svaki bloger (ili ukoliko je više autora) može povesti pratioca. Pozivamo sve zainteresirane da požure jer je broj prijava ograničen. 

Proces prijave:

  1. Prijava se vrši organizatoru na e-mail burekblog@gmail.com , u kojem blogger upisuje nickname i naziv bloga.
  2. Nakon toga blogger/ka će dobiti kratki kod/informaciju koju je dužan/dužna uvrstiti ili u svoj post ili ga ostaviti kao komentar u dogovorenom postu (ukoliko je na servisu blogger.ba)
  3. Potom blogger/ka e-mailom dobiva password/lozinku koji služi kao ulaznica za susret bh.bloggera.

   Izuzetak od ovog procesa su bloggeri koje lično poznaju organizatori susreta bh.bloggera, te bloggeri/bloggerke koji nisu anonimni. Krajnji rok za prijavu je 10. juli 2010.

 

Tagovi:

blog, bosna i hercegovina, tuzla

<< 06/2010 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1211584
online

Powered by Blogger.ba