... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

17.05.2009.

Eurovision 2009

Htjela sam svašta nešto napisati i evo sad sjedoh al' ni jedne misli za na papir staviti. Ja sam, ono što bi se reklo, proud to be an Eurovision fan, i uopšte se ne furam da je Eurovizija passe i da to gledaju samo papci. To je meni dobar šou i ako ništa uvijek se zabavim pravo.

Ove godine je bilo dosta pjesama po mom ukusu. Onih što ti ostanu u uhu sa dopadljivom melodijom. Fairytale je zasluženo pobijedila mada je meni Azerbejdžan ostao u uhu od prvog dana kada sam je čula pa sam čak potrošila i 0,5 KM da glasam za nju.

Osim te dvije, Francuska i Engleska, vječni autsajderi, su ovaj put napravili dobar posao pa je još jedna markica otišla na te dvije zemlje. Postoji neka tajna veza između mene i francuskog jezika pa se sva pogubim kada slušam njihove pjesme makar pjevali o žabama. U principu je Patricia to otpjevala onako dobro, pjesma ništa posebno, ali mene je hipnotizirala. Drago mi je da su napokon te dvije zemlje Euroviziju uzele za ozbiljno, što se odmah pokazalo na rezultatu, pa se nadam da će već od iduće godine biti više ozbiljnosti a manje "Dum tek tek" pjesama. Zamislite kakav bi to šou bio kada bi iz svake zemlje gledali samo najbolje pjevače ala Patricia.

Turska i još 50% zemalja već viđeno, neozbiljno i dosadno.

Što se tiče bivše Juge i njenih predstavnika, ništa se bolje nije ni moglo očekivati. U principu mi je žao Slovenije, njihova pjesma (ako je možemo tako nazvati) nije uopće bila loša. Ono strašilo iz Srbije zasluženo nije prošao u finale, Makedonija onako i mogla je al ništa posebno, a Igor... nemam pojma kako je prošao u finale i otprilike je završio na zasluženom mjestu. Totalno neozbiljno i dosadno. Nadam se da će susjedi promijeniti svoj odnos prema Evroviziji i načinu odabira pjesama jer je ovo svake godine sve gore.

Što se tiče nas, već sam pisala da smo realno imali odličnu pjesmu. E sada, mislim da bi bilo bolje da smo pjevali na engleskom jer jedino tako pjesma može ostati u uhu širem gledateljstvu. Nije samo melodija to što odlučuje. Ipak, dobismo mi fino dvanaestica i dodatnih par poena što nam je donijelo pristojnu poziciju, po meni zasluženu. Bolje nije moglo, a iskreno ne znam ni šta je to što donosi pobjedu. Vjerujem da je to dopadljiva melodija i engleski jezik - da te celi svet razume.

Nego imam par pitanja:

1. Zar je telefon u Danskoj i Norveškoj tako skup da nismo mogli od dijaspore dobiti ni jedan poen? Ili su ih svi deportovali ili je asimilacija učinila svoje pa se oni jednostavno više ne osjećaju Bosancima i Hercegovcima? Da je pjesma bila odron i shvatila bih, ali pjesma je bila super. Fakat strašno.

2. Zar nije trebalo da bude neki žiri pa kao ono glasovi popola? Ja sam izgleda nešto propustila tu...

3. Laka je kralj, ali ono kreveljenje pred kamerama je stvarno bilo previše. Mogao je barem da nauči da se ne kaže "10 points goes to..."Uzgred dio iza "nice shoes" nisam razumjela pa ako ima neko da dopuni, baš me interesuje šta je rekao.

I jedna konstatacija:

Frizure su bile puno bolje u finalu :)

<< 05/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1249267
online

Powered by Blogger.ba