... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

07.12.2008.

Kurban bajram 2008.

Svaki praznik  je jedan trenutak u životu kada čovjek analizira sebe i svijet oko sebe u svijetlu tog praznika. Za Novu godinu razmišljamo o prošloj i postavljamo ciljeve za sljedeću, za Dan državnosti razmišljamo o jedinoj nam državi i situaciji u njoj i kako se to reflektira na nas, za vjerske praznike razmišljamo o Bogu i našem odnosu i poziciji u odnosu na njega i u odnosu na ono šta On od nas očekuje. Bez obzira da li smo vjernici ili nismo.

Ja večeras razmišljam o nečemu što me na određen način dotiče, a to je da ljudi često ne vide svrhu svog postojanja. Mislim da je najvažnije znati da smo svi mi na ovom prolaznom svijetu sa nekim razlogom i da nam je Allah udahnuo život i dao nam ga u amanet da sa njim učinimo najbolje što možemo. To znači da mi u stvari svojim rođenjem već imamo definisanu određenu misiju na ovom svijetu koja nekada možda nije tako očigledna. Jer nismo svi mi sportisti, doktori, naučnici, niti to možemo biti, i ne možemo svi imati misiju da razvijamo nauku, liječimo ljude ili postižemo visoke rezultate da bi nacija bila ponosna na nas.

Možda je naša misija da usrećimo nekoga, odgojimo nekoga, pružimo ruku prijateljstva nekome. Možda je naša misija da svoje roditelje činimo sretnim ili da usrećimo nekog u bliskoj ili daljoj budućnosti samo svojim postojanjem na ovom svijetu. Možda je naša misija jako jednostavna i zahtjeva samo da se smijemo po cijeli dan i uljepšavamo ljudima život. Možda je naša misija skrivena u nama i čeka pravi trenutak da izađe na površinu. Ali je sigurno potrebno jedno određeno vrijeme da se ona iskristališe i da nam postane jasno zbog čega smo mi tu. A da bi se to desilo možda je potrebno žrtvovati se ili odreći nekih nama vrijednih stvari, ne neminovno materijalnih, kako bi postigli da stvari oko nas dobiju neki smisao. Ali sigurno je da nam je život udahnut sa svrhom.

I zato treba biti zahvalan dragom Bogu što je odabrao baš nas i omogućio nam da sprovedemo svoju misiju u djelo. Ja jesam. Iako još uvijek nisam sigurna šta je tačno moja misija ali ih imam zacrtanih nekoliko. I zato žrtvujemo kurban, i zato se Njemu klanjam, i zato odlučno ostajem na pravom putu. Ma koliko prepreka bilo na njemu. A vjerujte, nije ih mali broj.

Dragi posjetitelji ovog bloga a koji slavite Bajram, Bajram barećula i da vam dragi Allah dž.š. upiše ovogodišnji kurban kao još jedan od zaloga za onaj svijet.

<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1211146
online

Powered by Blogger.ba