... by Tratinčica

Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak.

18.05.2008.

Letu Štuke u Coloseumu

Ja stvarno volim bend Letu štuke. Ustvari mislim da volim. Ustvari ja se svim snagama trudim da volim taj bend jer mi se čini da to oni nekako, na čudan način, zaslužuju. Da ih se voli.

I svaki put odem na taj koncert sa nadom. Željom. Očekivanjem...Da će Dino zapjevati kako treba, da će razvaliti stage, da će komunicirati sa publikom, da će raja da se pale-žare, da će sve da pršti od energije i da ću otići kući sretna jer su to Letu štuke koji hoću da gledam i čujem.

Coloseum nije mjesto za održavanje koncerta. Coloseum nije mjesto za održavanje koncerta. Coloseum nije mjesto za održavanje koncerta. Ozvučenje užas živi. Bolje doći i gledati koncert na TVu u foajeu nego čovjeka uživo na sceni. Desilo mi se da čovjek pjeva pjesmu koju pravo volim i da tek na kraju skontam koja je to pjesma a da ne govorimo o pištanju, škripanju i mikrofoniji. Doduše ne znam da li je to do Coloseuma ili do neuvježbanih Štuka ali se iskreno nadam se da je do Coloseuma i njihovog ozvučenja.

Dino Šaran ne zna pjevati. Uvijek se začudim kako je tehnologija daleko dogurala pa mu glas na CD-u zvuči onako dobro. Dino Šaran je svaku pjesmu koju sam čula odmumljao.

Dino Šaran ne zna komunicirati sa publikom. U životu nisam bila na dosadnijem koncertu. Čovjek je dio koncerta koji sam izdržala (a to je prvih 8 pjesama) mumljao u mikrofon, gledao "podase", prelazio s pjesme na pjesmu bez ikakvog uzbuđenja bilo da se radi o brzoj ili sporoj pjesmi, jednom mahn'o glavom, jednom pogledao u raju ispred i predstavio gostujuće članove benda.

I da ne zaboravim reći da je koncert najavljen za 22 a počeo u 23:15. Ako ima nešto na svijetu da mrzim to je kašnjenje koncerta. Mislim, u čemu je fol? Kakve ti to obaveze imaš ako si najavio koncert pa ne možeš stići da počneš svirati na vrijeme. Pa niste Rolling Stones. I oni barem imaju predgrupe da zabavljaju raju dok se njima nećefne da izađu.

Ako treba recenzija koncerta u jednoj riječi - žalosno. Sinoćnji koncert je bio mučenje za uši i za oči. A meni iskreno žao.

I jutros mi se po glavi mota pjesma Tesla: "Kada posislaš sva vesla, kada Nikola si Tesla, s pravom možeš reći da je struja tvoja. Cijeli život za ideju, tvoje riječi su u spreju, zato nemoj da te hvata paranoja". Evo već mjesec i nešto se vrti ta pjesma po radiju, izašao je i spot, a ja stvarno ne znam šta ovo znači.  Ili on "dižimo guzice, nek padnu ubice". Mislim, koje ubice? Još kad staviš u kontekst ostatka teksta... Ili sam ja stvarno, stvarno glupa ili je do tekstopisca koji je samo htio da mu se pjesma rimuje pa kako bilo.

A ja stvarno hoću da volim Letu štuke. I uporno kupujem CD i idem na koncerte. Ali mi se nikako neda. Možda ipak na kraju odustanem. 

<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

MAMA TRATINČICA SAVJETUJE
ČUDO STVARANJA

Šta svaka mama mora da zna ili Kako ostati pri pameti kod gomile savjeta dio prvi, dio drugi

1. Korisni izvori informacija u trudnoći i poslije
2. Smirivanje beba
3. Izdajanje
4. Grčevi
5. Rutina
6. Mobilnost
7. Pelene
8. Mamini zubi u trudnoći
9. Uspavljivanje
10. Oprema za novorođenčad
11. Igračke
12. Čišćenje nosa
13. Osvrt na prethodne postove Prvi dio i Drugi dio
14. Baby/toddler friendly objekti
15. Podmićivanje beba
16. Papanje-prvi dio, drugi dio, treći dio
17. Tuta-prvi dio, drugi dio, treći dio
18. Bebe i plivanje Prvi dio,drugi dio
19. Pitanja i odgovori prvi dio, drugi dio
20. Uspavljivanje dojenjem
21. Mamina maza
22. Mad baby
23. Povratak na posao
24. Zajedničko spavanje
25. Šta ponijeti na more za bebu
26. Mama prvi put
27. Atopijski dermatitis/ekcema - priča u nastavcima
28. Dojenje prvi dio , drugi dio
28. Samo opušteno
29. Posjeta očnom doktoru
30. Prijateljstvo i odgoj
31. Slikovnice
32. Torba za porodilište
33. Kupanje djeteta
34. Raspamećeni i/ili preambiciozni roditelj
35. Istina, istina i samo istina

MOŽETE MI PISATI NA...
E-mail

BROJAČ POSJETA
1211605
online

Powered by Blogger.ba